Kuće snova

Rekonstrukcija kuće iz 1970-ih u suvremenim kućama

Pin
Send
Share
Send
Send


Rekonstrukcija kuće iz 1970-ih u suvremenim kućama

Jean-Paul Dejos

Na tom prizemlju od 700 m2 u Savoyu vlasnici su odlučili graditi, ili radije obnoviti kuću svog sna. Izvorno je kuća 70-ih godina u lošem stanju. Njezini će temelji poslužiti kao osnova za buduće suvremeno stanovanje. Arhitekti zaduženi za projekt, Naud-Passajon Architect i Jean-Paul Dejos Architect, crtaju ovu novu strukturu i njezin izgled s vlasnicima. Otkrijte bez daljnjeg odgađanja plodove njihovih razmjena!

Arhitektura se sastoji od nekoliko prostora, velikih prozora koji izvana otvaraju prostorije, neutralnih tonova, upotrebe poliranog betona ... ovdje se skupljaju svi elementi suvremene kuće! Nakon 11 mjeseci rada, u travnju 2016. vlasnici ulažu svoj novi dom. Volumeni "nude perspektive točke nestajanja izvana, čineći ovu kuću mjestom gdje se spajaju unutrašnjost i vanjština", objašnjavaju arhitekti. Odavde se divimo okolnom krajoliku ...

Ukratko, projekt obnove

ideja : obnoviti kuću 70-ih godina, apsolutno nefunkcionalna da bi je učinila obiteljskom kućom, u suvremenom stilu. Sve dok se održavaju postojeći temelji i poštuju lokalni planovi.

mjesto : Općina Montmélian, u Savoyu.

površina 156,45 m2.

Trajanje rada : 11 mjeseci.

Pročitajte i> Moje želje za obnovom

Suvremena kuća s ulice

Emmanuel Naud-Passajon

Projekt koji se uklapa u urbano okruženje

Gosti su željeli dom u suvremenom stilu s ravnim krovom. Međutim, s obzirom na okolno arhitektonsko okruženje, arhitekti su predložili dvostrani krov od pločica od škriljevca, prikladniji lokalnim urbanim kodovima. Taj izbor nije umanjen za suvremeni karakter stana, što je bila polazna točka. Arhitekti su se također odlučili za sivobijeli bijeli ton za vanjske premaze, kako bi integrirali kuću u okolni krajolik. Kako bi se prisjetili pogleda na planine koje omogućuju stanovanje, postavljeni su zeleni krovovi. Osim toga, bilo je potrebno misliti na njegovu strukturu tako da štiti od vjetra vrlo prisutnog na ovom području. Arhitekti su zamišljali da se ne otvaraju na pročelju, izolirajuće i odlučno suvremeno.

Pročelje kuće i drvena terasa s bazenom, okrenuta prema jugu

Jean-Paul Dejos

Vidi također> Zadovoljstvo kuće u gradu

Suvremena kuća otvorena izvana

Tko kaže suvremena staništa, kaže otvaranje prostora. S takvom panoramom bilo je nezamislivo ograničiti otvore izvana! Postavljeni su veliki prozori s prekrasnim pogledom na vrt i plavi bazen. Kao da bi naglasili ovu perspektivu, arhitekti su obilježili vertikale na prozorima zaljeva u hladnijoj sivoj boji. Velike terase, u prizemlju i na katu, omogućuju stanovnicima da uživaju u bazenu ljeti i pogledu na planinski krajolik tijekom cijele godine. Južna terasa u ipéu, posebno otpornom egzotičnom drvu, donosi udobnost i toplinu. Betoneri, integrirani u konstrukciju, ograničavaju prostor između terase i bazena. Stanovnici se mogu odmoriti i vidjeti bez da ih se vidi zahvaljujući otkopčavanju fasade. Arhitekti su se također odlučili za korištenje Fundermax panela na fasadi i kliznim roletama, ne samo da bi osigurali vidljivost s vanjske strane kućne konstrukcije, već i da bi se zaštitili od lošeg vremena. Ove bakelizirane ploče dizajnirane su tako da oblažu fasade na održiv način i poznate su po svojoj visokoj kvaliteti.

Sa svojim velikim ostakljenim otvorima, kuća ima pogled izvana dok je zaštićena od lošeg vremena

Jean-Paul Dejos

Zahvaljujući velikim prozorima, dnevna soba ima pogled na južnu terasu u ipéu

Emmanuel Naud-Passajon

Na jednoj od neotkrivenih fasada možemo vidjeti ploče Fundermaxa i kapke koje štite vjetar dok puštamo oko prolazi

Jean-Paul Dejos

Za čitanje također> Koji kat za moju terasu?

Suvremeni tretman volumena

Pristrasnost ovog projekta oduvijek je bila djelo volumena i prirodnih tonova kako bi ovoj kući dali suvremeni karakter. Rascjepkanost vanjskih svezaka također se nalazi unutar, s igrama punim i praznim. Dakle, potpuno otvorena za dnevnu sobu, Bulthaupova kuhinja je ipak obilježena nevezanim stropom koji ugrađuje rasvjetu potrebnu za ovu vrstu prostora. Arhitekti su predložili otvor u zidu stubišta kako bi dali dubinu i cirkulirali svjetlo kroz prizemlje. U ovom prostoru, kao i na podu s kliznim okvirima, potrebna je prozirnost, što malo zamagljuje unutarnje-vanjsku granicu. Da bi ostala u toj ideji lakoće i donijela suvremeni dodir, postavljeno je stubište bez ograda. Podvučena je hrastovim koracima čija se meka i topla boja nalazi na kuhinjskim stolcima i na parketu na katu. Podni polirani beton je dio boja kuće. Ona donosi trezven i elegantan završetak koji ide uz svezak. Blok koji se sastoji od podruma obrađen je u dubokoj nijansi sive boje kako bi označio ovaj prostor u svojoj vlastitoj desnici i dao dubinu kuhinji. Da bi ostali u takvoj harmoniji tonova, od svijetlo sive do antracita, otvori kuće obrađeni su diskretnim bojama.

Kuhinja je bila otvorena prema dnevnoj sobi, obilježena padom stropa i podrumom u sivoj boji

Jean-Paul Dejos

Kuhinja Bulthaup radila je s trezvenošću: bijela, siva i drvena; vrlo suvremeno!

Jean-Paul Dejos

Na tlu voskom beton postavlja ton. Kada idemo stepenicama, iskoristimo otvor u zidu da pogledamo predstavu

Jean-Paul Dejos

Uspješna oklada za arhitekte koji su znali kako ovoj kući dati suvremeni lik, bez obzira na pejzaž! Učinivši ovu kuću toplim prostorom otvorenim prema van, oni su ispunili očekivanja kupaca koji su uspjeli uložiti prostorije i ukrasiti ih prema svojim željama.

Otkrijte ostala dostignuća Naud-Passajon arhitekta i Jean-Paul Déjos Architecta

Video: Zagrebački kratkometražni film - Moj Stan 1963. (Listopad 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send