Dizajn

Suvremena kuća smještena na padini

Pin
Send
Share
Send
Send


Suvremena kuća smještena na padini

LAP Arhitekti

Svojim panoramskim pogledom na masivni Tournette, ova suvremena kuća ima nešto za zavist! Smještena između Ženeve i Annecyja, nastala je u srcu kosine 1000 m2 što je posebnost ove nove građevine. Kako bi se suočili s ovim izazovom, vlasnici su se obratili arhitektima agencije LAP Architects koji su prevladali ograničenja okoliša. Vani, longère se savršeno uklapa u krajolik, dok se unutar prostranih volumena otvara na okolnu prirodu. Otkriće ...

U prizemlju koje se nalazilo iznad kapele klasificirane kao povijesni spomenici, izgradnja kuće zahtijevala je suglasnost arhitekata francuskih zgrada i poštivanje lokalnih arhitektonskih propisa. Ulična fasada obložena je vapnencem u hladu sličnom kamenoj kapeli, dok je arišna obloga prekrivala neke fasade, dok su za krov odabrane antracitne pločice. Za sve ostalo, vrlo suvremeni oblici kuće, kao i njezini veliki otvori i njegova konfiguracija čine ga draguljem arhitektonskog stvaralaštva. Posjet ovoj kući u kojoj se spajaju interijer i eksterijer.

Pročitajte također> Potpuno renovirana planinska farma

Ukratko, projekt izgradnje

ideja: izgraditi suvremenu seosku kuću otvorenu prema van, gdje je dobro živjeti, uz prilagođavanje ograničenjima lokalnog strmog okoliša.

mjesto: u malom selu između Ženeve i Annecyja.

površina: 170 m2 stambenog prostora na 1000 m2 zemljišta, od čega je veći dio kosi.

Radovi: 1 godinu

Suvremena seoska kuća, skrivena u vegetaciji

LAP Arhitekti

Tehnički crteži pomažu u razumijevanju integracije seoske kuće u padini

LAP Arhitekti

Vanjski okoliš oblikuje seosku kuću

Postoje složeniji projekti od ostalih ... I zaslužuje se panoramski pogled na planinski krajolik! Uzmite visinu i brzo ćete se naći na strmim i strmim terenima. To je glavno ograničenje s kojim se LAP Architects suočio da zamisli 170 m2 stambenog prostora, savršeno integriranog u okoliš. Dakle, padina je vodila arhitekte da modeliraju kuću. Dakle, svaka razina izravno stupa u interakciju s vanjskom, što ga čini vrlo ugodnim mjestom za život. Prostori se prostiru na dvije razine i imaju nekonvencionalnu konfiguraciju: na razini 1 nalaze se dječje sobe i rekreacijske površine, dok se na 2. razini nalaze glavna spavaća soba i parkiralište.

Također pročitajte> 10 arhitektonskih kuća s velikim prozorima

Kuća je rođena na strmom terenu

LAP Arhitekti

Vitki krov s dvostrukim nagibom gotovo se rađa u tlu. Prolazeći iznad terase, dopušta da svjetlo cirkulira u unutarnjim prostorima. Vanjske drvene obloge inspirirane su starim štalama, sirovog izgleda i lopatica različitih širina.

Savršeno uklopljena u padinu, seoska kuća uživa u panorami. Arišna oplata odjekuje staje prošlosti

LAP Arhitekti

Farma, sa svojim vitkim krovom, rođena je na padini

LAP Arhitekti

Unutra, otvor na krajoliku je sveprisutan

Vlasnici su željeli prije svega kuću otvorenu za prekrasan krajolik. Za to se mislilo s velikodušnim volumenom, kao ova dvostruka visina u dnevnoj sobi. Prostori komuniciraju jedni s drugima, čineći razmjene korisnijim za korisnike, a pritom čuvajući privatnost svakog od njih. Kuća je tako sastavljena od mnogo praznine, u trezvenoj i profinjenoj atmosferi, s krajolikom kao glavnim ukrasom. Ona prodire u unutrašnjost zahvaljujući velikim i brojnim otvorima: vratima, prozorima, izrađenim po mjeri, pristup vrtu gdje god se nalazili u kući. Prozori, smješteni dovoljno nisko, dopuštaju očima da bježe izvana. Ako dnevno svjetlo poplavi prostor, kada padne noć, reflektori preuzimaju. Umjesto odabira monumentalne suspenzije koja bi povećala dojam volumena, izbor je pao na te Delta svjetlosne točke čija prilagodljiva jačina može varirati atmosferu kuće.

Također pročitajte> 12 interijera s prekrasnim pogledom

Dnevni boravak uživa u prekrasnom svjetlu zahvaljujući brojnim otvorenim vanjskim prostorima

LAP Arhitekti

Sa staklenim vratima, prolaz između iznutra i izvana postaje očigledan

LAP Arhitekti

Veliki dio ureda odvija se preko dijela dnevne sobe. Perforirani pod prekriven staklenom pločom omogućuje komunikaciju različitih prostora bez utjecaja na dvostruku visinu ispod stropa, dok svjetlost cirkulira. S velikom drvenom pločom koja je izrađena po narudžbi i gleda na pogled, ured postaje mjesto inspiracije za rad. Druga staklena ploča služi kao zaštitna ograda dok olakšava prolaz svjetlosti. Na istoj razini, arhitekti zaduženi za projekt zamislili su za vlasnike prostor čahure ispod padine, ovaj put bez prozora, kako bi ga učinili mjestom gotovo bezvremenskim i snalažljivim, bez obzira na klimatske uvjete.

Također pročitajte> 10 mezzanines da dobije visinu

Na gornjoj razini ured ima pogled izvana. Perforirani pod prekriven staklenom pločom omogućuje cirkulaciju svjetla

LAP Arhitekti

S ovim velikim otvorima uživamo u nevjerojatnom pogledu s naslonjača

LAP Arhitekti

Skromnost i krojenje su ovo mjesto učinili mjestom gdje je život dobar

Kako bi se stvorilo zdravo stanište, odabrani su materijali kao što su parketi ili boje zbog svojih ekoloških svojstava. Vrste drva, hrasta, smreke i ariša, oženjene svijetlim bijelim zidovima, ostavljaju dovoljno prostora za pogled izvana. Trezorne i čiste linije doprinose tom dojmu volumena. U dnevnom boravku od 35 m2 otvorena kuhinja zadovoljava ovu potrebu za komunikacijom između prostora. Malih dimenzija, u potpunosti je mjerena. Ako veliki broj prozora čini prostor ugodnim, on također donosi svoj dio ograničenja. Dakle, kuhinja strana, teško stvoriti visoke pohrane. Oni su našli svoje mjesto na malom linearnom. Još jedan savjet: izbor poklopca koji se može uvlačiti, što omogućuje da se ne slomi klizna linija očiju izvana.

Pročitajte i> Prije / poslije: šik dizajn za boravak s otvorenom kuhinjom

U svijetloj dnevnoj sobi sve je izmjereno

LAP Arhitekti

Prilagođeno stubište povećava skladišni prostor zahvaljujući otvorenim i zatvorenim kutijama. Stražar u bijelom metalu, sa svojim minimalnim linijama, osvjetljava cjelinu. Omogućuje bolju čitljivost između svakog prostora.

Stubište koje vodi na gornju razinu izvedeno je po mjeri, s integriranim drvenim skladištem i bijelim metalnim ogradama

LAP Arhitekti

Stražar u bijelom metalu osvjetljava pogled i stvara zanimljivu grafičku igru

LAP Arhitekti

Video: Suvremena vila iz snova (Listopad 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send