Kuće snova

Prilagođena kuća s retro stilom

Pin
Send
Share
Send
Send


Prilagođena kuća s retro stilom

Christophe Ricci

Smjer Marseille. Idealno smještena u 7. okrugu grada, ova kuća od 100 m2 potpuno je obnovljena i uređena od strane Margaux grupe zgrada i uz pomoć vlasnika Christophe Ricci. Danas sunčeva svjetlost ističe detalje profinjenog ukrasa s retro naglascima.

U podnožju Notre-Dame-de-la-Garde, ova je zgrada imala koristi od panorame na koju se nijedna Marselja nije mogla okrenuti. Ali iz te strukture, Christophe Ricci gotovo ništa ne može zadržati. Umjesto toga, zamislio je, s poduzetnicima iz skupine građevina Margauxa, modernim domom koji cijeni krajolik i ljepotu južnjačkog svjetla. Što se tiče dekoracije, vlasnik je znao što želi: nekoliko boja u atmosferi 50/60.

Ukratko, projekt obnove

Ideja: izgraditi kuću koja uživa u blagodatima svog područja (sunce) i njegovom položaju (pogled).

Površina: 100 m2.

Mjesto: 7. arondisman Marseillea.

Trajanje radova: 12 mjeseci.

Trošak projekta: 480.000 eura.

Vrt u središtu nove kuće

Na terasi se nalazi svijetla dnevna / blagovaonica.

Christophe Ricci

Stara građevina uživala je u malom vrtu s šupom, jedine elemente koje je zadržao izvođač. Kabina od 9 m2 pretvorena je u ured, a mali vrt postao je vrt. Ako je bila zanemarena u prošlosti, ovaj zeleni prostor, u rukama stručnjaka, stekao je potpuno drugačiji status i postao težište nove arhitekture. Zato što je to oko terase koja privlači kuću. Budući da se nalazi u "srcu" doma, njegova je dekoracija bila posebno uredna: pod IP, na koji je postavljena patina s vremenom. Uređen je mali prostor za sjedenje. Napravljen je veliki stol za mjerenje. Za pitanja svjetline i dojma veličine, bijela je izabrana na račun redovitog čišćenja koje podrazumijeva. Konačno, kako bi zaštitili goste od obližnjih indiskrecija zvijezda jasmina i bršljana, sijali su se.

Pročitajte i> Dizajnirajte vrt: naše dobre ideje

Ured je uređen bez nereda iz skandinavskih komada, prošaran i izrađen po mjeri.

Christophe Ricci

Vidi također> Terasa i vrt: najljepše fotografije

Jasan i svijetao prostor u ovoj kući u Marseilleu

Pogled na stakleni hodnik je njegov galerijski ukras.

Christophe Ricci

Kako bi se koliba spojila s kućom, stvoren je ogroman stakleni hodnik koji dopušta prirodno svjetlo. Kako bi osigurao pristup iz salona na pod, Christophe Ricci nije želio ogradu. "Prvo nisam htjela staviti ogradu na ovo stubište, ali da bih je osigurala, zbog djece, stavila sam tu veliku staklenu ploču", objašnjava on. Ovo rješenje je vizualno svjetlo i ne zasjenjuje stubište u brušenom betonu, izrađeno u duhu 50-ih godina ili u dnevnom boravku. Časopisi i časopisi gomilaju se u nastavku: "Na taj način nije bilo potrebno uspostaviti glomaznu knjižnicu koja bi povećala prostor", nastavlja vlasnik.

Staklena ograda osigurava betonsko stubište.

Christophe Ricci

Vidi također> Stepenice: modeli i savjeti za odabir

Moderni dekor pojačan nekim retro notama

U vrlo bijeloj dnevnoj sobi nekoliko dodira drva i boja zagrijavaju raspoloženje

Christophe Ricci

Specifikacije su bile nedvosmislene: ne previše boja, već moderna dekoracija u retro ozračju. Stoga je na besprijekornoj pozadini nekoliko komada berbe, modernog i običajnog namještaja.

U svakoj sobi ove velike kuće, namještaj iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća pronašao je svoje mjesto: stolicu Eames s Effelovim stopalima, ponovno izdavanje Le Corbusierove klupice u dnevnoj sobi, zbog udobnosti; Skandinavski namještaj u uredu. Većina tih komada pronađena je u okolici: buvljaci ili specijalizirane trgovine.

Pročitajte i> Moj dizajn salon

Kuhinja i blagovaonica imaju izravan pristup dnevnom boravku s jedne strane i terasi s druge strane.

Christophe Ricci

Ovaj namještaj je pomiješan bez ikakvih napomena s drugim suvremenim dostignućima: kamin ostaje trezan. Stol za kavu, izrađen od majstora, ostaje usidren u stilu 50-ih godina (kao stol za blagovanje). Njegove noge koje ostavljaju ostavljaju vlasnicima slobodu da promijene svoj set. Mramor i Corian® oblače kuhinju, radili su u dužini. Umivaonik i slavina od nehrđajućeg čelika sublimiraju bjelinu ovih materijala. "Iznad šanka, postavila sam suspenzije, oni naglašavaju dekor, izabrao sam crne drvene stolice kako bih razbio ovu vrlo čistu stranu kuhinje", kaže Christophe Ricci.

Mala kuhinja u bijeloj boji

Christophe Ricci

Uzmite visinu da osvijetlite prostor

S prozora uvala otvara se glavna spavaća soba na terasi. Par uživa u pogledu koji je ugrađen na stolice vani ili s kreveta.

Christophe Ricci

Običaj je omogućio da se prostor što više osvijetli. "U sobama smo iskoristili najmanji cm 2. Skladišni prostor zauzima cijelu visinu zidova", rekao je Christophe Ricci. Potonji, bez ručke, nestaju u zidovima.

Žuta senf već nekoliko godina oživljava sobu djevojčice, dok krovni prozor nadoknađuje nedostatak prozora.

Christophe Ricci

Pod male kupaonice površine 6 m2 prekriven je velikim mramornim pločicama od 1, 20 m x 1, 20 m. Opremljena je tušem bez praga i smolnom kadom. Opet, elementi u visini pogoduju iluziji prostora, dok ga uvučena rasvjeta u spuštenom stropu čini malo čistijom. U međuvremenu, crna slavina daje pečat sobi.

Zaobljeni oblik kade omekšava linije ove potpuno bijele kupaonice.

Christophe Ricci

Video: Proizvodnja ekskluzivnog namještaja po mjeri - Villa u Dubrovniku (Listopad 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send