Dizajn

Mirage arhitektura u Tasmaniji

Pin
Send
Share
Send
Send


Mirage arhitektura u Tasmaniji

Ben Hosking

Dizajn estuarija koji ne kvari okolni krajolik? To je izazov s kojim se suočavaju arhitekti sobe 11 koji su preobrazili rijeku Tasmanian u živopisni most-most i modernu zgradu.

Posljednja faza realizacije za valovitu instalaciju zamislili su arhitekti prostorije 11 za Park umjetnosti i skulpture Glenorchy (GASP), koja ima za cilj naglasiti ušće rijeke Derwent, u Tasmaniji. Često se proučavaju javne šetnje kako bi se "uvenule" u krajolik, kao da im je jednobojnost (čak i njihova monotonija!) Jamstvo krajnjeg poštivanja prirodnog okoliša. Ništa slično ovdje: boja i materijal su koplja ove spektakularne arhitekture, u obliku luka kružnice, koja napuhuje mirne vode Derwenta.

Pješačka pješačka udaljenost od 3 kilometra, okružena s dva promatračka paviljona, čini se kako je spuštena iznad vode. Tvrdoća betonskog poda je omekšana veselošću crvenih zidova od pleksiglasa paviljona i šarenim bojama koje krase mostovnu šetnju. Nema golemog proračuna za ovaj projekt, ali snažna estetska linija dobro definirana, koja ima kontrast: minimalne ravne linije promatračkih zgrada odgovaraju fluidnim krivinama šetališta. Ili arhitektura samoće i kontemplacije.

identitet

Kupac: Gradsko vijeće Glenorchyja. Datum otvaranja: 2014. Dužina: 3 km. Arhitekt: Thomas Bailey. Tim arhitekata: Megan Baynes, James Wilson, Aaron Roberts, Nathan Crump, Ryan Cawthorn, Josh Fitzgerald. Materijali: Drvo, nehrđajući čelik, beton, staklo i boja. Nagrade: Tasmanian Awards - Urban Design, Nagrada za nagradu - Dirk Bolt Award za urbani dizajn 2014. Website: room11.com.au i gasp.org.au

To je posljednji dodatak navijanju Parka umjetnosti i skulptura Glenorchy (GASP), koji su stvorili arhitekti u sobi 11 u svrhu predstavljanja ušća rijeke Tasmanije u Derwent. Javni šetališta imaju za cilj uklopiti se ili "nestati" u krajolik, kao da je njihov monokromatski (da ne spominjemo monotono!) Dizajn krajnji znak poštovanja prema prirodnom okolišu. Međutim, ovaj projekt nije ništa slično i on je na čelu ove spektakularne arhitekture koja proširuje vode Derwenta.

Pješačka staza od tri kilometra okružena je s dva paviljona za opservatorije i čini se da je spuštena iznad vode. Tvrdoća betonskih podova je omekšana lijepim paviljonskim zidovima od crvenog pleksiglasa, šarenim bojama na palubi. Nema potrebe za ogromnim proračunom: snažnim estetskim konceptom koji se igra na kontrastima između minimalističkih, ravnih linija opservatorija i krivulja fluida. To je arhitektura i usamljenosti i kontemplacije.

identitet

Kupac: Gradsko vijeće Glenorchyja. Datum otvaranja: 2014. Dužina: 3 km. Arhitekt: Thomas Bailey. Tim za dizajn: Megan Baynes, James Wilson, Aaron Roberts, Mathan Crump, Ryan Cawthorn, Josh Fitzgerald. Materijali: Drvo, nehrđajući čelik, beton, staklo i boja. Nagrade: Nagrade Tasmanske arhitekture - Urban dizajn, nagrade - Dirk Boltova nagrada za urbani dizajn 2014. Website: room11.com.au i gasp.org.au

Video: Mirage - Fotograf (Listopad 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send