Mali prostori

25 m2 višenamjenski uređaj u Maraisu

Pin
Send
Share
Send
Send


25 m2 višenamjenski uređaj u Maraisu

Meero

Kupnjom tog 25 m2 ruševina u okrugu Marais u Parizu, vlasnik je već vidio mali moderan i funkcionalan stan. Ona povjerava ovaj projekt da svoj studio pretvori u dizajnere interijera Carla Lopez i Margaux Meza iz agencije Transition Interior Design.

Funkcionalna kuhinja, optimizirana kupaonica ili pravi prostor za spavanje, ovaj pariški studio veličine 25 m2 sada ima sve veliko. Dizajneri interijera Carla Lopez i Margaux Meza iz agencije Transition Interior Design uspjeli su ovaj mali prostor pretvoriti u budući stan za iznajmljivanje, vrijedan imena.

Ukratko, projekt obnove

ideja : optimizirati malu površinu za iznajmljivanje, nudeći joj odvojene prostore.

Površina : 25 m2.

Mjesto : U okrugu Marais, u Parizu.

Trajanje rada : 3 mjeseca.

Za čitanje također> Mali apartman: mini površina, maxi ideje

Stakleni krov kao središnji element za stvaranje područja za spavanje

Vlasnik je želio ugraditi stakleni krov kako bi se tom budućem studiju ponudio dodatni prostor za najam. Dizajneri interijera prilagodili su ovu želju za industrijskim duhom maloj površini stana. Carla Lopez i Margaux Meza podigli su niski zid u srcu glavne prostorije. Ako je baldahin izabran crni, to je u svrhu stvaranja stvarnog kontrasta s ostatkom interijera. Stvara snažan i jedinstven element u sredini tih bijelih zidova.

Meero

Meero

Njihova ideja? Igrajte ovaj zahtjev za stvaranje pravog područja za spavanje: prostor koji je također bio jedna od njegovih obveza. Taj podignuti zid stakla može sakriti krevet dva mjesta u studiju. Nijedna stvarna pregrada nije izgrađena, kako bi svjetlost prolazila kroz dnevnu sobu. Ovo staklo ne može razbiti dubinu i zadržati cirkulaciju oko kreveta. Prostor za cirkulaciju koji je još važniji zahvaljujući običajnom Ikea oblačenju. Doista, vrata su ponovno nacrtana, da bi se moglo ići do stropa; što omogućuje dobivanje 30 cm više prostora za pohranu. Dobit u visini, što budućim stanarima omogućuje lakše otvaranje vrata svlačionice.

Mali stan u dužini s optimiziranim rasporedom

Ovaj studio površine 25 m2, izgrađen na svojoj duljini, ispresjecan je podom porijekla. Istrošen, brušen i nauljen, da bi se sačuvala sva njegova stara građa. Poput ostalih stanova u Maraisu, oštrice nisu bile ravne. Vizualni aspekt koji apartmanu daje dodatni karakter. Jedan od zahtjeva vlasnika bio je imati stol, kako bi se budućim stanarima ponudila ugodna i pogodna blagovaonica. Unutarnji dizajneri nisu htjeli skrivati ​​ovo malo područje, pa su pronašli genijalna rješenja za ispunjavanje tih ograničenja.

Meero

Zato u dnevnoj sobi možemo promatrati ured u uglu. Ovaj je ured zapravo stol koji se može produžiti i može primiti nekoliko ljudi na večeru. Ovaj uvlačivi namještaj idealno je rješenje koje ne ometa prostor u dnevnoj sobi, a nudi dodatne mogućnosti. Dva prostora u jednom prostoru za miješanje blagovaonice i uredskog prostora, s okretnim TV-om.

Dekor u drvetu i bijelom za neutralni studio

Dizajneri interijera su razmišljali o različitim prostorima stana kao o istom mjestu. Dakle, kao da stvara jedinicu, studio živi u ritmu bijele i dotakne drva. Idealna i reflektirajuća smjesa za ovu malu površinu. Bijela naglašava slabu svjetlost koja dolazi izvana, zgradu vis-à-vis. Drvo je, sa svoje strane, u kontrastu s krutošću bijele boje, nudeći toplinu studiju. Nalazi se na policama i kukama za kapute. Carla Lopez i Margaux Meza odlučili su se za ritam u ovom interijeru odlučiti za male bakrene note, koje se mogu naći na mjestima spavaonice ili u kupaonici. Oni omogućuju stvaranje dodatnih svjetlosnih točaka u studiju.

Meero

Meero

Kako bi donijeli dodir izvornosti, ručke garderobe također su bile odjevene u kožu. Mješavina ova dva materijala nudi jedinstven dekor u sobi. Iako je namještaj izabran što neutralniji, kako bi zadovoljio najveći broj, oni ostaju moderni. Arhitekti su željeli donijeti karakter u stan, ne dajući mu previše osobnog karaktera. Dakle, to je skandinavski duh, neutralan i sladak, koji se pozvao u studio. Uvijek je to sukob između čistog i drvenog, kao što je ovaj kauč Made.com ili ovih malih stolova AMPM-a, kako bi se studio iskoristio. Carla Lopez i Margaux Meza odabrali su bijelu Vertigo suspenziju kako bi podigli cijelu stvar i ostavili dojam veličine i lakoće u sobi.

Meero

Meero

Cjelokupna dekoracija još je uvijek rafinirana. Različiti elementi su pažljivo promišljeni, kako bi se optimizirao svaki m2. To je razlog zašto su police dnevnog boravka stvorene za mjerenje. Svojim nevidljivim pričvrsnim elementima uklapaju se u prostor, ne pretežući ukras studija.

Potpuno opremljena i skrivena kuhinja u ovom studiju

Na jednom od dva kraja ovog apartmana u dužini nalazi se kuhinja. Potpuno otvoren ostatku studija, arhitekti su pronašli savjete za topljenje njegovih elemenata kroz dekor. Održan je samo njegov položaj, dok je sav namještaj izmijenjen kako bi se s ostatkom stana lakše stvorila jedinica. Kako bi u ovom malom prostoru ponudili više mogućnosti za pohranu, dizajneri interijera povećali su broj Ikea elemenata u kuhinji.

Pročitajte također> Sva naša izvješća iz dobro opremljenih studija

Meero

Iako impozantna, kuhinja je još uvijek diskretna i neprimjetna. Izgrađena u istim bojama kao i ostatak stana: bijela i drvena, potonja nastavlja nit koju su stvorili arhitekti. Carla Lopez i Margaux Meza odabrali su vjerodostojnost grafičkih sivih zglobova iz Mutine.

Veliki bijeli uređaji, kao što su hladnjak, perilica posuđa ili perilica rublja, bili su skriveni iza tih velikih bijelih ploča. Time je moguće zaboraviti primarnu funkciju ovog prostora i integrirati ga u dnevnu sobu, s ciljem stvaranja jedne sobe.

Malena, potpuno optimizirana kupaonica

U kupaonici je postavljena druga mini nadstrešnica. Ova soba ima samo 2,8 m2. Svjetlo dnevne sobe prelazi u stražnji dio kupaonice. To se odražava na bijelim pločicama ribnjaka: ručno izrađena pariška pločica podzemne željeznice, ali mnogo manje voluminozna, koja dolazi iz Casa Bagno.

Meero

Drvo je također željelo da se čuva u kupaonici, da donese šarm i toplinu ovoj maloj sobi. U obliku niša omogućuje da se na ovoj maloj površini naglasi pojam dubine. Za nastavak na ovaj način, u kupaonicu je postavljeno prilagođeno ogledalo, kako bi se umnožio intenzitet svjetla. Da bi se dodala nota originalnosti, sive i bijele cementne pločice položene su na tlo. Međutim, kako bi se izbjegla smetnja u prostoru, arhitekti su se odlučili za glatku građu bez zglobova, kao što je polirani beton.

Meero

Meero

Meero

Pronađite sva dostignuća arhitekata Transition Interior Design na njihovom profilu Home Projects

Video: Poslovni prostor (Svibanj 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send