Kuće snova

Pretvorite staru garažu u obiteljsku kuću

Pin
Send
Share
Send
Send


Pretvorite staru garažu u obiteljsku kuću - Na fotografiji "ljetni" salon nasljeđuje "zimski" salon.

PPil agencija

Sve počinje od izazov, da od pretvoriti garažu u udoban dom za veliku obitelj, Izazov je bio zastrašujući: prvo dobivanje ovlaštenja za promjenu dodjele napraviti dom; tada stvorite svjetlosne ulaze po pogledima koji ne preskaču susjedna svojstva. Sve s a mali proračun, Zumirajte ovaj projekt atipična arhitektonska obnova.

U a stara garaža koje su vlasnici odlučili Izgradite kuću njihovog sna, Za to su pozvali arhitekte Agence PPil, Hortense Reynaud i Sébastiena Demonta. Potonji je morao primijeniti svo svoje znanje u arhitekturi učiniti sve što je moguće za život i osobito ugodno, Na programu: stvaranje velikih prozora, otvoreni prostori i korištenje jednostavnih materijala i jednostavno kao što su čelik, staklo i drvo. Vođena tura ...

Pročitajte i> Obnovite štalu u kući za život

Ukratko, projekt obnove

ideja : pretvoriti staru garažu u topli i svijetli suvremeni dom.

Mjesto : Ile-de-France.

Površina : 136 m2.

Trajanje rada : Ukupno 2 godine.

Složeni arhitektonski projekt za ovu bivšu garažu

Bilo je potrebno manje od dvije godine da se potpuno obnovi ova stara stambena garaža. Izvorno mjesto nije imalo otvora. Oni su stvoreni pomoću velikih prozirnih fiksnih okvira, vodeći računa da ne previdimo susjedne domove. Vani je izvorni soffit zatvoren kako bi se stvorila velika i ugodna soba s pogledom na vrt. Staro stubište koje vodi na terasu je uklonjeno, ali na njegovom mjestu sada se nalazi stakleni rasjed, pravi unutarnji krovni prozor. Količine su otvorene kako bi se životni prostor učinio fluidnim i udobnim.

-> Pročitajte i> Sve naše članke za obnovu štale, stare kuće u kući za život

Kuća gledana izvana. Vanjske stolice Petite Friture.

PPil agencija

Zahvaljujući krovnim prozorima i otvorima, prostor je svijetao.

PPil agencija

Pročitajte i> Obnova stare kuće: najbolje ideje

Veliki, udobni i svijetli životni prostor u ovoj obnovljenoj staroj garaži

Kada su sveske otvorene, arhitekte su samo trebale urediti prostore na funkcionalan i dobro definiran način. Zahvaljujući velikim fiksnim okvirima u crnom čeliku i ojačanom staklu s izraženim industrijskim stilom, svjetlo preplavljuje svaki kutak prostora. Da bi se održala svjetlost, na grijanom podu je postavljen lakirani hrastov parket, za još veću udobnost. Dizajnerski namještaj i dekoracija su vlasnici. Šarene fotelje i prostirke u blagovaonici dodaju toplinu ovom velikom bijelom volumenu.

Pipistrello svjetiljka i Saarinen stol.

PPil agencija

Blagovaonica ima pogled s vanjske strane zahvaljujući ostakljenim okvirima.

PPil agencija

Pročitajte također> Dekor za blagovaonicu: naše najbolje ideje

U Kvikovoj otvorenoj kuhinji, namještaj je prilagođen po mjeri za optimiziranje prostora za pohranu. Bijeli namještaj uklapa se u dekor, dok crne granitne radne ploče i lajsne, također crne, podsjećaju na ostakljene fiksne okvire. Kuhinjski otok s drvenim šankom stvara razdvojenost između blagovaonice i kuhinje, a cijeloj obitelji omogućuje da jedu bez obraćanja na njih. Tehnički elementi kao što su kapuljača i Astro svijetla mjesta ugrađeni su u strop, oni blijede kao da će ustupiti mjesto vanjskom svjetlu.

Otvorena kuhinja odvojena je od ostatka bara otokom.

PPil agencija

Bijela, crna i drvena odjeća ove kuhinje u dužini.

PPil agencija

U kontinuitetu prostora blagovaonice stvorena su dva salona s različitim svemirima. Prvi je blizu ognjišta kamina, pogodnije za zimske dane. Tretirano u bijelo, također se topi u prostoru. Ugrađeni ormari vizualno oslobađaju pogled, a stalak za logove je čak izrađen po mjeri.

Pogled na prvu dnevnu sobu, u blizini ognjišta kamina.

PPil agencija

"Ljetni" salon slijedi "zimski" salon.

PPil agencija

Mješavina stilova u ovoj "zimskoj" dnevnoj sobi ...

PPil agencija

Pročitajte također> Izgled dnevnog boravka

Na podu ove obiteljske kuće dominira boja

Stubište koje je vodilo do prvog kata bilo je tretirano kao katedrala s velikim 255 mat crnim zidom u Farrow & Ballu i svjetlarnik. Na katu hodnik pušta tri sobe, kupaonicu i WC.

Vidi također> Uljepim svoj uspon stubama!

Pogled na dnevni boravak s stepenica koje vode na kat.

PPil agencija

Svjetlarnik preplavljuje stube u spavaće sobe.

PPil agencija

U dječjim i tinejdžerskim sobama arhitekte su ponosno mjesto za nijanse plave i zelene. Zahvaljujući ugradnji krovnog prozora na krov, svjetlost ostaje sveprisutna u svakom prostoru. Masivni parket od ariša koji je izabran za pod je u kontrastu s bojama na zidovima. U prvoj sobi izabrana je Ovalna soba Blue of Farrow & Ball. Spremište ispod nagiba je stvoreno kako bi se uštedio prostor. U drugoj spavaćoj sobi, koja ima izravan pristup terasi, boja teži zelenoj vodi. Visina visine optimiranja optimizira prostor za pohranu. U trećoj sobi kreirani su kreveti čamaca kako bi se povećao prostor ispod padine. Crni glazirani okvir koji omogućuje da svjetlost cirkulira u prostoriji, sublimira se svijetlim bijelim zidovima.

Plavo oblači zidove ove tinejdžerske sobe.

PPil agencija

Sve jedinice za pohranu visine optimiziraju površinu.

PPil agencija

Podnožja su iskorištena za izradu ležaja za čamce.

PPil agencija

Za čitanje također> Soba za slikanje: dobre boje i zamke koje treba izbjegavati ...

Šareni uzorci krase vodu u ovom suvremenom domu

Kada uđemo u ovu kupaonicu, odmah nas iznenadi piramidalni volumen. Doista, u sredini, pravokutni otvor na stropu je obrađen prozorom koji omogućuje ne samo cirkulaciju svjetla, već i prozračivanje prostorije. Drugi jak element: uzorak pločica u kupaonici Plava maslačka, tonirana u masi. Oblači stražnji zid, stvarajući osjećaj dubine u prostoru. Na podu od porculanskog kamena s škriljevcem pojavljuju se grafičke linije uzorka pločica. Iako mala, ova kupaonica je optimizirana do maksimuma, što čini volumene udobnima. U potpuno crnom toaletu šareni riblji uzorci dodaju fantaziju i stvaraju pokret na zidovima ovog malog prostora.

Pločice na stražnjem zidu kupaonice stvaraju dubinu.

PPil agencija

Riba pliva u malom toaletnom prostoru ...

PPil agencija

Uspješna oklada za arhitekte zadužene za projekt. Ova suvremena obiteljska kuća danas nema nikakve veze s postojećim mjestom. Međutim, čelik i staklo podsjećaju na pomalo grub izgled stare garaže, dok se drvo i boja koja se upotrebljava štedljivo unose toplinu i udobnost u ovaj životni prostor.

Vidi također> Prije / poslije: 10 malih zakrivljenih kutova!

Pin
Send
Share
Send
Send